Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Abuja: Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 18.3.2015

Suomalainen terveysalan vienti kovassa nosteessa – FinlandCare-ohjelma kasvaa vauhdilla

Terveys- ja hyvinvointialan kansainvälistymisohjelma FinlandCare on hyvä esimerkki hankkeesta, joka tekee onnistuneesti tunnetuksi yksittäisen sektorin osaamista, palveluita ja teknologiaa maailmalla, sekä houkuttelee ulkomaisia asiakkaita Suomeen. Alasta toivotaan Suomen viennin uutta menestystarinaa.

FinlandCare
FinlandCare lähti vuoden 2011 lopulla liikkeelle venäläisille asiakkaille suunnatusta ns. terveysturismista eli terveyspalveluiden tarjoamisesta ulkomaalaisille. Sen jälkeen toiminta on laajentunut nopeasti. Tänä päivänä Finpron toteuttaman FinlandCaren pääpaino on alan suomalaisyritysten auttamisessa kansainvälisille markkinoille eri puolella maailmaa muun muassa markkinointiviestinnän, verkostoitumisen ja vienninedistämismatkojen avulla. 
Kuva: Finpro
-

– Sinnikkyytemme ja usko omaan tekemiseemme ovat vieneet meidät pitkälle. Olemme onnistuneet auttamaan kiinnostavia suomalaisyrityksiä lukuisille uusille markkinoille, viimeisimpinä Persianlahden alueelle ja Kaakkois-Aasiaan, kertoo FinlandCare-ohjelman johtaja Meria Heikelä Finprosta.

Pelkästään terveysteknologian viennin arvo on jo lähes kaksi miljardia euroa vuodessa. Sen lisäksi alan kansainvälistä huippuosaamista edustavissa palveluissa on valtavasti vientipotentiaalia.

Tuoreita tuloksia ohjelmalla on esitellä esimerkiksi Singaporesta, jossa väestö ikääntyy kovalla vauhdilla ja kaikki terveysalan tuotteet ja palvelut ostetaan pääsääntöisesti ulkomaisilta yrityksiltä. 

– Kahden vienninedistämismatkamme ansiosta kuusi suomalaisyritystä sai pään auki ja yhteistyö on päässyt hyvään vauhtiin. Se on fantastinen saavutus, Heikelä iloitsee. 

Singaporessa kiinnostusta herättivät erityisesti korkean tason teknologia ja siihen liittyvät palvelut sekä alan jatkokoulutuspalvelut. Yhteistyötä käynnistelevien suomalaisyritysten joukossa on vanhuksille teknologiaa ja palveluita tarjoavia yrityksiä, syövän seulontaan erikoistunut yritys sekä innovatiivisia tekstiilejä valmistava yritys. 

Mukana alan huippuosaajia


FinlandCare-ohjelmassa on tällä hetkellä mukana noin 40 alan yritystä, ja määrä on kasvussa. Jäseninä on niin yksityisiä sairaaloita, muita terveys-, hoiva- ja kuntoutuspalveluiden tarjoavia yrityksiä kuin teknologiaa, konsultointia ja koulutusta tarjoavia tahoja. Niiden palvelut edustavat hyvin suomalaista, kansainvälisesti arvostettua alan huippuosaamista. 

Ohjelmaan osallistuminen maksaa mikroyrityksille 2 500 euroa, pk-yrityksille 5 000 ja suuryrityksille 10 000 euroa vuodessa. Sillä saa FinlandCaren kansainvälistymiseen suunnatun ohjelmapaketin, joka sisältää muun muassa näkyvyyttä markkinointiviestinnän keinoin FinlandCare-brändin alla, tietoa potentiaalisista markkinoista, viranomaiskontakteja, seminaareja ja vienninedistämismatkoja kohdemarkkinoille. 

– Tärkeää on myös verkostoituminen oman alan jäsenyritysten kanssa kotimaassa, Heikelä lisää.

FinlandCare panostaa konkreettisiin toimenpiteisiin ovien avaamiseksi uusilla markkinoilla. Tähän mennessä noin 90 prosenttia mukana olevista yrityksistä on osallistunut vienninedistämismatkalle. Ohjelman markkinointiponnistelujen ansiosta yrityksiä on myös lähestytty suoraan ulkomailta, muassa Kaakkois-Aasiasta, Venäjältä, Virosta, Pohjois- ja Keski-Euroopasta sekä Lähi-idästä. Kontakteja on luotu, yhteistyöneuvotteluja aloitettu ja nimiäkin jo saatu papereihin.
Kuva:IHis
-
Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty sekä yritysdelegaatio Singaporen terveysministeriön alaisen Integrated Health Information Systemsin vieraina helmikuussa.

Vetoapua Team Finland -verkostolta


FinlandCaren toimintaa on siivittänyt sujuva yhteistyö Team Finland -verkoston muiden toimijoiden kanssa. Läheisimmin FinlandCare on työskennellyt työ- ja elinkeinoministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä suurlähetystöjen kanssa, erityisesti vienninedistämismatkoihin liittyen.

– Tärkein yksittäinen yhteistyökumppani meille on ollut työ- ja elinkeinoministeriön strateginen HYVÄ-ohjelma, joka on käytännössä kuin FinlandCaren äiti, Heikelä jatkaa.

FinlandCare hakee rohkeasti kasvua tulevaisuudessa, tosin resurssien mahdollistamissa rajoissa. 

– Tavoitteenamme on laajentua uusille markkina-alueille, lisätä jäsenkuntaamme, ehkä sektoreitakin, Heikelä lisää.   

FinlandCaren toimintaa vetävän Heikelän lisäksi ohjelmalla käytännön toimenpiteistä huolehtii Finprossa projektikoordinaattori Paula Kivistö sekä erikseen Venäjän markkinaa hoitava ulkopuolinen palveluntarjoaja. Ulkomailla ohjelma toimii tiiviissä yhteistyössä Finpron vientikeskusten ja partnerien kanssa.

Lue lisää FinlandCaresta täältä

Tulosta

Päivitetty 18.3.2015


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot