Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Abuja: Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 15.7.2015

Suomen suhteet Oyon osavaltioon terveellä pohjalla – suurlähettilään vierailu Ibadanin kaupunkiin 9.-.10.7.2015

Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury vieraili kahden päivän ajan Lounais-Nigeriassa sijaitsevassa Ibadanin kaupungissa. Hänen tarkoituksenaan oli tutustua Suomen vuosina 2012–2014 rahoittamaan terveysalan kansalaisjärjestöhankkeeseen ja osavaltion terveyssektoriin sekä viranomaistahojen kautta että ruohonjuuritasolla.

Oyon osavaltion kuvernööri ja suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury
Oyon osavaltion kuvernööri ja suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury

Oyon osavaltion kuvernööri Abiola Ajimobi ja lähettiläs Suomela-Chowdhury olivat yhtä mieltä vuosina 2012–2014 Ibadanin kouluterveydenhuoltoprojektin (Improving child health in Ibadan primary schools, IPCIP) merkittävyydestä ja näkivät yhteistyömahdollisuuksien olevan suuret jatkossa myös muilla Suomen vahvoilla osaamisalueilla.

Immanuel School Ibadan -koulun oppilaat esittelevät terveystietojaan.
Immanuel School Ibadan -koulun oppilaat esittelevät terveystietojaan.

Kaikkein voimakkaimmat ja sydämellisimmät hetket koettiin vierailun aikana neljässä peruskoulussa, jossa Lääkärin sosiaalinen vastuu- (LSV) ja Sapphire Youth Health and Educational Development Initiative- (SYHED) -kumppanijärjestöjen kouluterveydenhuoltohanketta oli toteutettu onnistuneesti. Suurlähettiläs sai itse todistaa opettajien, vanhempien ja oppilaiden kertomuksia siitä, miten esimerkiksi poissaolot koulusta ovat vähentyneet ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä. Kaikkein tärkeintä oli kuitenkin huomata, kuinka omistautuneita ihmiset olivat hankkeelle, sen laajentamiselle ja jatkuvuudelle.

Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury ja Ibadanin yliopiston vararehtori Prof. Gemisola Oke.
Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury ja Ibadanin yliopiston vararehtori Prof. Gemisola Oke.

Oyon osavaltion terveys- ja koulutusasioista vastaavat viranomaistahot olivat niin ikään tyytyväisiä toteutuneisiin yhteistyöhankkeisiin suomalaisten toimijoiden kanssa ja toivottivat tervetulleeksi mahdolliset uudet aloitteet. Oyon kauppakamarin edustajien kanssa kiinnostus oli käsin kosketeltavaa ja suomalaistoimijoiden vahvuuksista oltiin kiinnostuneita aina gender-osaamisesta energiasektoriin. Suurlähettiläs Suomela-Chowdhury vaikuttui Ibadanin yliopiston pitkästä perinteestä ja yhteyksistä suomalaistoimijoihin.

SYHED-järjestön toiminnanjohtaja Kolawole Babatunde Jegede piti suurlähettilään tavoin tärkeänä sitä, että järjestö voi olla mukana myös yhteistyön laajentamisessa kaupalliselle puolelle terveyssektorin ollessa yksi Team Finland -työn painopistealueista Nigeriassa.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.7.2015


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot