Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Abuja: Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 26.11.2015

Ulkoministeriö tukee terveyskeskushanketta Beninissä

Terveyskeskus

Suomen ulkoministeriön kumppanuusjärjestöllä Frikyrklig Samverkan rf:llä  on ollut Beninissä kaksi terveyskeskushanketta. Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury tutustui toiseen näistä, Agla Health Centeriin, matkallaan Cotonoussa, Beninissä marraskuussa 2015. Aglan terveyskeskus on Frikyrklig Samverkanin jäsenjärjestön Finlands svenska pingstmissionin toteuttama. Frikyrklig Samverkan on rahoittanut Aglan terveyskeskusta vuodesta 2003, jolloin aloitettiin terveyskeskuksen rakentaminen. Myöhemmin terveyskeskuksen rakennusta on laajennettu. Suomen ulkoministeriön tuki

Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury ja terveyskeskuksen henkilökuntaa.
Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury ja terveyskeskuksen henkilökuntaa.

on ollut n.50.000EUR/vuosi aina vuoden 2014 loppuun asti, jolloin UM:n tukema hanke päättyi. Terveyskeskuksessa ja sen sairaalaosastolla annetaan yleistä terveyden- ja sairaudenhoitoa, äitiyshuoltoa, lasten sairauksien hoitoa, ja gynekologisia terveyspalveluja. Myös erikoislääkäritasoista sairaanhoitoa on mahdollista saada tarpeen mukaan. Lisäksi terveyskeskuksessa toimii laboratoria ja apteekki. UM:n tukemalla hankkeella on myös jaettu terveystietoa mm. HIV/AIDS:ista, kolerasta ja malariasta. Terveyskeskuksen toiminta jatkuu vilkkaana myös UM:n tuen päätyttyä.

Leipomo_2

Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury tutustui Grand Popon vierailulla myös Suomi-Benin ystävyysseuran kehitysyhteistyöhankkeeseen, Grand Popon leipomoon. Grand Popon leipomo on paikallisen naisjärjestön toteuttama pienhanke, jossa opetetaan  viljely- ja ravitsemustietämystä paikallisille naisille sekä pienyrittäjyyttä. Suomen ulkoministeriö on tukenut hanketta kahden vuoden ajan n. 10.000EUR/vuosi.

Tulosta

Päivitetty 29.11.2015


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot