Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Abuja: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 8.12.2017 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Brysseliin

Tiedote 216/2017
8.12.2017

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Brysselissä 11. joulukuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat Irak, Lähi-itä ja Sahelin alue. Lisäksi ulko- ja kehitysministerit käsittelevät yhteisistunnossaan Norsunluurannikolla järjestetyn Afrikan Unionin ja EU:n huippukokouksen seurantaa.

Ulkoministerit käyvät keskustelun Irakista ja Lähi-idän ajankohtaisesta tilanteesta. EU:n pyrkimyksenä on välttää jännitteiden kasvaminen alueella entisestään. Lisäksi Irakin osalta keskustellaan myös ensi vuoden alkupuolella hyväksyttävästä EU:n Irak-strategiasta ja unionin tuesta Irakin vakaudelle ja turvallisuudelle. Suomi painottaa erityisesti muuttoliikkeen mukaan lukien sujuvien palautusten huomioimisen tärkeyttä EU:n ja Irakin välisessä yhteistyössä.

Yhteisistunnossa Sahelin alueen G5-maiden (Burkina Faso, Tšad, Mali, Mauritania, Niger) ulkoministereiden kanssa ulkoasiainneuvosto käsittelee alueen tilannetta ja EU:n tukea G5-maiden turvallisuusaloitteelle.

Kehitysministereiden kanssa ulkoministerit keskustelevat puolestaan vastikään järjestetyn, Afrikan unionin ja EU:n yhteisen huippukokouksen tuloksista ja jatkotoimista. Huippukokoukseen osallistui myös Suomen nuorisodelegaatti, mikä sai myönteistä huomiota.

Ulkoasiainneuvostossa hyväksytään päätelmät Thaimaan ja Kongon demokraattisen tasavallan tilanteesta sekä EU:n tasa-arvotoimintaohjelmasta. Lisäksi on määrä hyväksyä päätös pysyvän rakenteellisen yhteistyön (PRY) käynnistämisestä ja siihen osallistuvien jäsenvaltioiden luettelon vahvistamisesta.

Korkea edustaja Federica Mogherini on kutsunut lisäksi Israelin pää-/ulkoministerin Benjamin Netanjahun epäviralliseen aamiaistapaamiseen ulkoministereiden kanssa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 295 351 960 ja Eurooppa-kirjeenvaihtaja Sari Rautio, puh. +358 295 351 534

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 8.12.2017


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot