Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Ännu lättare att göra reseanmälan - Finlands ambassad, Abuja : Aktuellt : Nyheter

FINLANDS AMBASSAD, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Visum och uppehållstillstånd: +234 (0) 81 7245 46 44 (Må–tor, kl. 13–16)
Visum och uppehållstillstånd, e-post: visa.aba@formin.fi
Övriga ärenden: +234 (0) 803 785 1150 (tjänstetid)
E-post: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Nyheter, 9.5.2013

Ännu lättare att göra reseanmälan

Utrikesministeriet har förnyat sitt system för reseanmälningar. Nu kan man göra en reseanmälan på webbplatsen reseanmalan.fi. Det nya systemet togs i bruk 1 januari 2013.

Idén bakom förändringen är att göra det lättare för finländare som reser eller bor utomlands att göra en reseanmälan till utrikesministeriet. I fall det inträffar någon form av kris får ministeriet enklare kontakt med dem som gjort en anmälan. Exempel på sådana kriser är stora olyckor, naturkatastrofer eller andra situationer som kräver evakuering.

Man kan göra en reseanmälan varje gång man reser utomlands. Utrikesministeriet rekommenderar särskilt att man gör det om man ordnar sin resa själv. Ju mera reseanmälningar som görs, desto bättre når utrikesministeriet alla finländare om det inträffar en kris.

Utrikesministeriet och Finlands ambassader och konsulat utomlands kan ändå inte garantera finländarnas säkerhet utomlands. Det är i främsta hand myndigheterna i respektive land som ansvarar för säkerheten när det gäller alla dem som vistas i landet. Man ska alltid följa de lokala myndigheternas anvisningar. Det är i sista hand alltid man själv som bär ansvaret för vart och när man reser och för sin resesäkerhet.

Också finländare som är bosatta utomlands kan lämna sina kontaktuppgifter till den lokala beskickningen på den nya webbplatsen. Man ansvarar själv för att ens kontaktuppgifter är korrekta och hålls uppdaterade.

Man kan också fortfarande göra sin reseanmälan som sms eller genom UM:s mobilportal. Adressen till mobilportalen är m.formin.fi och sms-tjänstens nummer är +358 400 358 300.

Den nya tjänsten finns på adressen reseanmalan.fi eller på finska på adressen matkustusilmoitus.fi.

Mera information om utrikesministeriets resetjänster: formin.finland.fi/resa

Skriv ut

Uppdaterat 9.5.2013


© Finlands ambassad, Abuja | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter