Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ghanan kauppa- ja teollisuusministeri vieraili Suomessa - Suomen suurlähetystö, Abuja : Team Finland

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 14.5.2014

Ghanan kauppa- ja teollisuusministeri vieraili Suomessa

Ghanan kauppa- ja teollisuusministeri Haruna Iddrisu vieraili seurueineen Helsingissä heti pääsiäisen jälkeen 21.-23.4.2014. Huhtikuiset päivät olivat poikkeuksellisen aurinkoisia ja lämpimiä, joten kuva Suomesta oli ainakin ensikertalaisille valoisa ja keväinen. Ministeri Iddrisu tapasi vierailun ensimmäisenä päivänä isäntänsä, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin kahdenvälisten keskustelujen merkeissä. Ministerit keskustelevat Suomen ja Ghanan kahdenvälisten taloussuhteiden lisäksi muun muassa tulevista yhteistyömahdollisuuksista, yritysten kansainvälistymismahdollisuuksista sekä yritysten toimintaedellytysten parantamisesta maiden välillä.

Ministerin delegaatio ja suomalaiset isännät
Ministerin delegaatio ja suomalaiset isännät

Tapaamisen jälkeen ministerit osallistuivat Finpron järjestämään yritysseminaariin, jonne oli saapunut useita kymmeniä Ghanasta kiinnostuneita suomalaisyrityksiä.  Ghana on poliittisesti vakaa demokratia, jonka talouskasvu on yksi Afrikan korkeimpia. Ghanan nykyhallitus pyrkii laajentamaan Ghanan vientiä muihinkin tuotteisiin kaakaon ja kullan lisäksi ja houkuttelee Ghanaan investointeja usealle eri sektorille. Suomalaiset yritykset ovat kiinnostuneita Ghanan maatalous- ja energiasektorista sekä IT- ja terveyshuoltosektorista. Toistaiseksi Ghanassa on etabloituna vain muutama suomalaisyritys, useat yritykset ovat kuitenkin edustettuina partnereiden kautta.

Vierailunsa aikana ministeri Iddrisu tutustui yritysseminaarin lisäksi mm. Vuosaaren satamaan ja Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton (MTK) toimintaan. Hän tapasi myös Suomen keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilän, tutustui Espoossa sijaitsevaan Suomen suurimpaan ammattioppilaitos Omniaan, jossa on noin 10 000 ammattitutkinto-opiskelijaa. Vierailun loppuhuipennuksena käytiin vielä vierailulla Suomen high-tech-yrityksissä Nokialla ja Nokia Solutions and Networks’illa (NSN).

Lagosissa toimiva Finpron toimisto ja Suomen suurlähetystö Abujassa ovat yritysten tukena ja apuna Länsi-Afrikan markkinoiden valloituksessa; edustusto tarjoaa yrityksille ns. arvovaltapalveluja, avaa ovia ministereiden ja muiden korkeiden viranomaisten luokse ja Finpro auttaa mm. täsmällisten markkina-analyysien laadinnassa ja sopivien, luotettavien partnereiden valinnassa.

Tulosta

Päivitetty 2.6.2014


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot