Direct to content
Ministry for Foreign Affairs of Finland

Suomen uusi Nigerian-suurlähettiläs luovutti valtuuskirjeensä - Embassy of Finland, Abuja : Current Affairs

EMBASSY OF FINLAND, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Visas, residence permits only: +234 (0) 81 7245 46 44 (Mon-Thu, 1 pm – 4 pm)
Visa, residence permit and legalization e-mail: visa.aba@formin.fi
General Line: +234 (0) 803 785 1150 (office hours)
General e-mail: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Font_normalFont_bigger
 
Uutiset, 10/2/2014

Suomen uusi Nigerian-suurlähettiläs luovutti valtuuskirjeensä

Photos courtesy by the Photographer of the Presidency.

Suurlähettiläs Pirjo Suomela-Chowdhury luovutti 2. lokakuuta 2014 juhlallisessa seremoniassa valtuuskirjeensä Nigerian presidentti Goodluck Ebele Jonathanille. Suomela-Chowdhury on Suomen 17. suurlähettiläs Nigeriassa, missä Suomella on ollut suurlähetystö jo vuodesta 1963.

Suomessa on aktiivista ja kasvavaa kiinnostusta Nigeriaa kohtaan, joka on Afrikan suurin talous ja maanosan väkirikkain valtio. Useilla suomalaisyrityksillä on maassa liiketoimintaa, ja monilla muilla paljon potentiaalista annettavaa. Haasteista huolimatta Nigeria nähdään valtavien mahdollisuuksien maana. Lupaaviin aloihin kuuluvat mm. terveys, koulutus, ICT, energia, clean-tech, kaivostoiminta ja rakentaminen.

Photos courtesy by the Photographer of the Presidency

Keskustelussa presidentti Jonathanin kanssa Suomela-Chowdhury toi esille Suomen ja Nigerian yhteistyön alueita ja suomalaisyritysten toimintaa maassa. Nykyistä vielä paljon täysimääräisempi mahdollisuuksien hyödyntäminen todettiin tärkeäksi. Nigerian tehokkaisiin ebolan vastaisiin toimiinkin viitaten Suomela-Chowdhury nosti esille terveyssektorin tarjoamia mahdollisuuksia, niin ei-tarttuvien tautien ja äitiysterveyden kuin muilla alueilla. Sukupuolten tasa-arvo todettiin molemmille maille tärkeäksi prioriteetiksi.

Photos courtesy by the Photographer of the Presidency

Suomela-Chowdhury esitteli valtuuskirjeen luovuttamisen yhteydessä Presidentti Jonathanille puolisonsa Elias Chowdhuryn, ministerineuvos Markku Laamasen, Finpron Lagosin-vientikeskuksen päällikkö Olu Raheemin sekä maahantuloasioiden yhteyshenkilö Mikko Oksasen.

Suomela-Chowdhury on aiemmin toiminut Suomen suurlähetystöissä Pekingissä ja Santiago de Chilessä ja viimeksi YK:n kehityskysymysten yksikön päällikkönä Ulkoasiainministeriössä.

Suurlähetystön henkilökuntaa - Kippis ja Kulaus!
Suurlähetystön henkilökuntaa - Kippis ja Kulaus!

Print this page

This document

Updated 10/20/2014


© Finlands ambassad, Abuja | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter