Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Muista matkustusilmoitus - Suomen suurlähetystö, Abuja : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 10.10.2014

Muista tehdä matkustusilmoitus

Abujan suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä Länsi-Afrikan maissa asuville tai pidempään oleskeleville Suomen kansalaisille ja alueen maihin matkustaville. Erityisesti yksityisille omatoimi- ja liikematkoille tulevien toivotaan tekevän matkustusilmoituksen.

Matkustusilmoituksen tekeminen ja sen kautta henkilötietojen antaminen suurlähetystölle on vapaaehtoista, mutta se voi osoittautua kriisitilanteessa hyödylliseksi. Ilmoituksen tehneisiin suomalaisiin saadaan tällöin paremmin yhteys. Kriisitilanteita ovat esimerkiksi suuronnettomuudet, tuhoisat luonnononnettomuudet tai evakuointia vaativat muut tilanteet ulkomailla. 

Ilmoituksen voi tehdä kätevästi Internetissä:

Palvelu löytyy verkkosivuilta osoitteesta:

Järjestelmään rekisteröitynyt henkilö voi myöhemmin muuttaa itse tietojaan ohjelmassa (esim. puhelinnumero, osoite tai lähtöpäivä). Jos henkilö ei rekisteröidy matkustusilmoitus.fi -sivuille, hän voi tehdä yksittäisen matkustusilmoituksen, mutta hän ei voi itse muuttaa siinä olevia tietoja jälkikäteen.

Mitä enemmän matkustusilmoituksia tehdään, sitä tehokkaammin suomalaiset tavoitetaan kriisitilanteissa.

Ulkoministeriö tai Suomen edustustot eivät kuitenkaan pysty takaamaan suomalaisten turvallisuutta ulkomailla. Kaikkien maassa asuvien ja oleskelevien turvallisuudesta ovat ensisijaisesti vastuussa maan omat viranomaiset, joiden ohjeita tulee noudattaa. Matkapäätöksestä ja turvallisuuteen liittyvistä valinnoista vastaa viime kädessä aina henkilö itse.

Matkustusilmoituksen voi tehdä myös tekstiviestillä ja mobiilipalveluna. Mobiilipalvelun osoite on m.formin.fi ja tekstiviestipalvelun numero +358 400 358 300.

Lisätietoa ulkoministeriön matkustuspalveluista: formin.finland.fi/matkustus

Tulosta

Päivitetty 10.10.2014


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot