Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi tehostaa työtään ebolan torjumiseksi - Suomen suurlähetystö, Abuja : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 17.10.2014

Ulkoasiainministeriön tiedote 228/2014

17.10.2014

Suomi tehostaa työtään ebolan torjumiseksi

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on nimittänyt erityisedustajakseen ebolan vastaiseen työhön ulkoasiainneuvos Tiina Jortikka-Laitisen, joka aloittaa tehtävässään välittömästi. Jortikka-Laitinen on aiemmin toiminut mm. Suomen Tunisian-suurlähettiläänä sekä suurlähettiläänä sivilisaatioiden dialogi -prosessissa.

Erityisedustajan tehtävänä on osallistua Suomen edustajana kansainvälisellä tasolla tehtävään työhön ebolan torjumiseksi. Hänen työtään tukee Suomen valtionhallinnon laaja ebolakriisitiimi, jota johtaa sosiaali- ja terveysministeriön terveysosaston päällikkö Veli-Mikko Niemi tukenaan ulkoministeriö, sisäministeriö, puolustusministeriö ja muut hallinnonalat, mm. liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Myös sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoasiainministeriön kansliapäälliköiden välillä käsitellään ebolaan liittyviä kysymyksiä, toimenpiteitä ja seurantaa.

Suomen rahallista panosta ebolan vastaiseen työhön kasvatetaan merkittävästi. Ulkoministeriö valmistelee 7,1 miljoonan euron tukea YK:n kansainväliselle ebolarahastolle, jolla YK-järjestöt WHO:n johdolla taistelevat taudin leviämistä vastaan Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa. Yhdistettynä humanitaarisen avun kautta jo annettuun ja suunniteltuun tukeen, Suomen kokonaispanos ebolatyöhön nousee tämän myötä noin 10 miljoonaan euroon.

Euroopan maista myös Saksa, Norja ja Hollanti ovat aiemmin tällä viikolla nimittäneet omat erityisedustajansa. Ulkoministeri Tuomioja on keskustellut puhelimitse ebolan torjunnasta Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeierin ja Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerryn kanssa. 

Lisätietoja: ulkoasiainneuvos Tiina Jortikka-Laitinen, puh. 0295 351 829, apulaisosastopäällikkö Kari Alanko, puh. 0295 351 560 ja ulkoministerin erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 590 4119.
Tulosta

Päivitetty 17.10.2014


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot