Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

President Niinistö deltar i FN:s jämställdhetsorganisation UN Womens grupp med globala opinionsbildare - Finlands ambassad, Abuja : Aktuellt

FINLANDS AMBASSAD, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Visum och uppehållstillstånd: +234 (0) 81 7245 46 44 (Må–tor, kl. 13–16)
Visum och uppehållstillstånd, e-post: visa.aba@formin.fi
Övriga ärenden: +234 (0) 803 785 1150 (tjänstetid)
E-post: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Nyheter, 13.3.2015

President Niinistö deltar i FN:s jämställdhetsorganisation UN Womens grupp med globala opinionsbildare

Republikens president Sauli Niinistö har kallats med i gruppen "Champion World Leaders", som ingår i FN:s UN Womens kampanj "HeForSHe". Gruppen med cirka 30 opinionsbildare består av stats- och regeringschefer samt företags- och universitetsledare, som förbinder sig att främja jämställdheten mellan kvinnor och män och stärka kvinnors rättigheter och möjligheter.

Presidentti Niinistö
Foto: Republikens presidents kansli

”Jämställdheten mellan kvinnor och män gagnar oss alla. Det är en människorättsfråga och en förutsättning för hållbar utveckling. Det är en gemensam fördel för hela samhället att både kvinnors och mäns kapacitet utnyttjas fullt ut”, säger president Niinistö när han går med i gruppen på internationella kvinnodagen den 8 mars.

Initiativet "Champion World Leaders" är ett led i FN:s kampanj "HeForSHe", som har som syfte att engagera män och pojkar att i sin egen vardag främja kvinnors rättigheter och jämställdheten mellan kvinnor och män. President Niinistö anslöt sig till kampanjen i november. Kampanjen har redan mer än 200 000 deltagare på olika håll i världen, och för tillfället är antalet deltagare från Finland cirka 2 000.

Främjandet av jämställdhet och av kvinnors och flickors rättigheter är en av prioriteringarna för Finlands utrikespolitik och en av de genomgående målen för vår utvecklingspolitik. Finland var i fjol UN Womens största finansiär: Finland stödde organisationens verksamhet med ca 26,5 miljoner euro. Finlands bidrag stärker organisationens kapacitet att arbeta globalt för jämställdheten mellan kvinnor och män.

Ytterligare information: Marjaana Ettala, ansvarig tjänsteman för UN Women, utrikesministeriet, tfn 0295 351 683, marjaana.ettala@formin.fi

© Finlands ambassad, Abuja | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter