Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Berner Pohjoismaiden ja Afrikan maiden ulkoministerikokouksessa Abujassa - Suomen suurlähetystö, Abuja : Ajankohtaista

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 13.6.2017

Ministeri Berner Pohjoismaiden ja Afrikan maiden ulkoministerikokouksessa Abujassa

Abujassa järjestettiin 10.6.2017 Afrikan maiden ja Pohjoismaiden välinen ulkoministerikokous. Kokouksen isännöi Nigerian ulkoministeri Geoffrey Onyeama ja Suomesta siihen osallistui pohjoismaisen yhteystyön ministeri Anne Berner.

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Berner osallistui Nigerian pääkaupungissa Abujassa 10. kesäkuuta järjestettyyn Pohjoismaiden ja Afrikan maiden ulkoministerikokoukseen. Kokouksen isännöi Nigerian ulkoministeri Geoffrey Onyeama.

Afrikka ja pohjoismaat
Afrikan maiden ja Pohjoismaiden edustajat ryhmäkuvassa

Kokouksen teemana oli kestävän kehityksen edistäminen kaupan ja investointien keinoin. Ministeri Berner alusti teemasta yhdessä Etelä-Afrikan ulkoministeri Maite Nkoana-Mashabanen kanssa.

Pohjoismaiden lisäksi kokoukseen osallistuivat 20 Afrikan maan edustajat.

Berner ja Olu Raheem, Berner ja Olu Raheem
Ministeri Anne Berner ja FinPron Nigerian toimiston päällikkö Olu Raheem Suomen pisteellä yritys- ja investointifoorumissa

Ministeri Berner korosti puheenvuorossaan Afrikan suurta taloudellista potentiaalia, ja totesi mantereen olevan on suomalaistoimijoillekin erittäin kiinnostava kohde. Suomalaisten yritysten ja Afrikan maiden kumppanuus on tärkeää myös kestävän kehityksen kannalta. Suomalaisyrityksillä on paljon hyödyllistä osaamista ja teknologiaa esimerkiksi uusiutuvan energian, tietotekniikan, telekommunikaation, kaivos- ja metsäteknologian sekä cleantechin ja maatalouden alueilla.

Ministeri Berner tapasi Abujassa myös  Nigerian viestintäministeri Adebayo Shittun. Ministerikokouksen yhteydessä järjestettiin erillinen yritys- ja investointifoorumi, johon osallistui  Suomesta Finnpartnership. Edustustossa järjestettiin lisäksi tilaisuus, jossa Finnpartnership esitteli toimintaansa  yrityksille, kauppakamareille ja muille Suomesta kiinnostuneille nigerialaistoimijoille.

Finnpartnership Abujassa
Birgit Nevala kertoo Finnpartnershipin tarjoamista mahdollisuuksista

Tulosta

Päivitetty 25.9.2017


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot