Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi ja Länsi-Afrikka - Suomen suurlähetystö, Abuja : Suomi ja Länsi-Afrikka

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Suomi ja Länsi-Afrikka

Abujan-suurlähetystö on Suomen ainoa edustusto Länsi-Afrikassa.

Suomella on Länsi-Afrikassa alueellista ja temaattista toimintaa. Suomi toimii Länsi-Afrikassa kahdenvälisesti ja EU:n jäsenvaltiona. Suomi kanavoi tukeaan myös kansainvälisten järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kautta.

Suomen Tasavallan Presidentti vieraili neljässä Länsi-Afrikan valtiossa (Senegal, Liberia, Nigeria, Benin) maaliskuussa 2009. Korkean tason vierailuvaihdon toivotaan jatkuvan myös tulevina vuosina.

Suomi seuraa tiivisti ja tukee Länsi-Afrikan alueellista kehitystä. Länsi-Afrikan talousyhteisö ECOWAS (Economic Community of West African States) on merkittävin alueellinen toimija Länsi-Afrikassa. Siihen kuuluu 15 läntisen Afrikan maata. ECOWAS:in tavoitteena on edistää poliittista vakautta ja taloudellista yhdentymistä sekä lopulta perustaa talousliitto.

Taloudellisesti Nigeria on alueen vahvin valtio. Sen kansantalous on Afrikan toiseksi suurin. Nigeriaa ja Ghanaa lukuunottamatta Länsi-Afrikan valtiot kuuluvat vähiten kehittyneiden maiden ryhmään.

Länsi-Afrikassa on useita konfliktista toipuvia maita, joiden vakaus riippuu pitkälti naapurimaiden tilanteesta. Viime vuosina Länsi-Afrikasta on muodostunut merkittävä läpikulkualue Eurooppaan kuljetettaville huumeille, mikä lisää yksittäisten maiden epävakautta.

Ympäristöllisesti Länsi-Afrikan valtioiden rannikkoalueilla tulvat ja niiden seurauksena eroosio ovat yleisiä. Sahelin alueella kuivuus ja aavikoituminen ovat vakavia haasteita. Ilmastonmuutoksen myötä nämä ilmiöt ovat voimistumassa.

Tulosta

Päivitetty 25.9.2014


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot