Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kriisitilanteet - Suomen suurlähetystö, Abuja : Palvelut : Kriisitilanteet

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Abuja

9 Iro Dan Musa Street, Asokoro, Abuja, Nigeria
Viisumit ja oleskeluluvat: +234 (0) 81 7245 46 44 (ma-to, klo 13-16)
Viisumit ja oleskeluluvat, sähköposti: visa.aba@formin.fi
Muut asiat: +234 (0) 803 785 1150 (virka-aikana)
S-posti: sanomat.aba@formin.fi
English | Suomi | Svenska | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Kriisitilanteet

Kriisitilanteen, kuten suuronnettomuuden, luonnononnettomuuden, ympäristöonnettomuuden, sodan, sisällissodan tai muun kriisitilanteen sattuessa tai uhatessa edustusto avustaa toimipiirissään oleskelevia Suomen kansalaisia tai Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia.

Tarkista turvallisuustilanne ennen matkaa

Matkustamiseen voi liittyä riskejä, jotka olisi syytä kartoittaa ennen matkapäätöksen tekemistä. Tämä on tärkeää, koska matkustaja joutuu itse kantamaan lopullisen vastuun tekemästään ratkaisusta. Ulkoasiainministeriö julkaisee maakohtaisia matkustustiedotteita, joissa on selvitetty kunkin maan sen hetkinen turvallisuustilanne. Ennen matkaa kannattaa selvittää myös Kansanterveyslaitokselta, onko kohdemaassa liikkeellä jokin epidemia.

Henkilötietojen ilmoittaminen kriisitilanteita varten

Kriisitilanteessa avustustoimia nopeuttaa, jos edustustoilla on toimialueellaan asuvien ja sille matkustavien suomalaisten yhteystiedot. Nigerian-suurlähetystö pitää henkilöluetteloa maassa asuvista, tietonsa ilmoittaneista suomalaisista. Henkilötietoja käsitellään aina luottamuksellisesti tietosuojasäännösten ja konsulipalvelulain mukaisesti.

Henkilötietojen ilmoittamiseen käytetään matkustusilmoitusta

Palvelun kautta ulkomaille matkustavat tai muuttavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Ilmoittaja voi samalla antaa edustustolle luvan käyttää tietoja myös muiden kuin kriiseihin liittyvien tiedotteiden lähettämiseen.

Omat yhteys- ja olosuhdetietonsa on hyvä ilmoittaa myös kriisin aikana. Tiedot voi ilmoittaa parhaalla mahdollisella tavalla, esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimitse.

Omaisen tietojen ilmoittaminen kriisitilanteessa

Kriisitilanteen aikana, kun yhteyden saaminen kriisialueella oleviin omaisiin ei onnistu, voi tiedot kadonneiksi epäillyistä omaisista ilmoittaa ulkoministeriön verkkosivulla. Kriisitilanteessa sivuille aktivoidaan tätä varten verkkolomake. Tiedot siirtyvät ministeriöön suojatun yhteyden välityksellä ja niitä käsitellään luottamuksellisesti.

Kriisitilanteessa ulkoministeriön verkkosivuilla julkaistaan myös muita tietoja ja tarpeellisia ohjeita.

Tulosta

Päivitetty 27.5.2016


© Suomen suurlähetystö, Abuja | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot